maanantai 3. joulukuuta 2012

Tärkkelyspitoisuuden määrittäminen perunasta

Pesimme ja punnitsimme noin 0.5 kg perunoita.





Tämän jälkeen raastoimme perunat isoon muovidekkaan ja lisäsimme kaksi litraa vettä.






Sitten kaadoimme suodosveden harson ja siivilän lävitse.



Tämän tehtyämme annoimme suodos veden seisahtua noin tunnin ajan että tärkkelys painuu sangon pohjalle. Imettyämme venden pois sangosta niin siirsimme tärkkelyksen dekkaan ja laitoimme dekan lämpökaappiin kuivumaan.

Tässä on lopputulos.



Laskukaava ja tulokset.

tärkkelyksenpaino/perunoidenpaino*100

62.5/518.8*100 = 12.04703 %

Linkki työohjeeseen löytyy tästä.
https://docs.google.com/document/d/16a_CtDqGN9oFtrh4aUCNGNPfglhyqlRqmMPc6wQIVzE/edit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti